Vergoeding ergotherapie

Het raderwerk van de zorg

Ergotherapie valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Uw verzekeraar vergoedt minimaal tien uren ergotherapie per jaar. Mogelijk kunt u via uw aanvullende verzekering meer uren ergotherapie vergoedt krijgen. Dit hangt wel van uw polis af.

U moet wel uw eigen risico betalen. Als u deze al betaald heeft voor dit jaar dan worden alle uren ergotherapie vergoedt. Het is mogelijk om met uw zorgverzekeraar een overeenkomst aan te gaan om uw eigen risico gespreid over het jaar te betalen of om niet meer dan een bepaald bedrag per maand te betalen.

Voor behandeling ergotherapie heeft u meestal geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt vaak rechtstreeks een afspraak maken met de ergotherapeut. Dit heet Directe Toegankelijkheid Ergotherapie = DTE. Heeft u toch liever een verwijzing van de huisarts of specialist? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw huisarts of specialist voor een verwijzing.

Indien u zonder verwijzing direct de behandeling wil starten, dien ik wel eerst in een gesprek van ca. een kwartier samen met u te kijken of u wel in aanmerking komt voor ergotherapie. Dit heet screening.

Op eigen Kracht heeft per 01-01-2019 geen contracten meer met zorgverzekeraars en hanteert eigen tarieven. Informeert u voor de tarieven op 06-10938679.